ΕΛΛΑΔΑ

Πότε οι φρουροί του υπ. Εξωτερικών βρήκαν την τσάντα του Ρουβίκωνα

Πότε οι φρουροί του υπ. Εξωτερικών βρήκαν την τσάντα του Ρουβίκωνα
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τα ερωτήματα για την επιχειρησιακή αντίδραση των αστυνομικών φρουρών που είχαν βάρδια χθες τη νύχτα καλά τη διάρκεια της εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών, έρχονται να δημιουργήσουν περισσότερη ανησυχία και προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη, καθώς, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο δεν έγιναν αντιληπτοί οι δυο άνδρες την ώρα της εισβολής, αλλά παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς εντόπισαν οι αστυνομικοί την τσάντα που είχαν αφήσει στο προαύλιο.

Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν αντιληφθεί καν την ύπαρξη της ύποπτης τσάντας στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών και άρχισαν να την αναζητούν από τη στιγμή που ο Ρουβικώνας έκανε γνωστή, με ανακοίνωσή του, τη νέα του καταδρομική και ανάρτησε και το βίντεο στο οποίο φαινόταν ότι ένας κρανοφόρος άφηνε σε κάποιο σημείο μια τσάντα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που για πρώτη φορά ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ανέφερε ανοιχτά ότι «...αν ήταν βόμβα θα είχε σηκώσει το κτήριο στον αέρα ...».

Και τα ερωτήματα παραμένουν και μεγαλώνουν αν σκεφτεί κανείς ότι για το συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε να είχε γίνει έλεγχος τρωτότητας και άρα οι Αρχές ασφαλείας να γνωρίζουν ότι υπάρχει το συγκεκριμένο σημείο από το οποίο θα μπορούσε ο καθένας να μπει στο προαύλιο του υπουργείου.

Πάντως, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Άρης Ανδρικόπουλος μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας, είχε κάνει σαφές στους επιτελείς του να δείξουν αυξημένη ετοιμότητα. Είχε ζητήσει από το τμήμα της κρατικής ασφαλείας να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στο θέμα του Ρουβικώνα, ενώ είχε ζητήσει άμεση αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ