ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Σήμερα η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου
Eurokinissi/ ΓΕΑ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στους Ζάρακες Ευβοίας, θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι σήμερα , η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείουο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ο Νικόλαος Βασιλείου ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους που εντοπίστηκε νεκρός, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τρίτης. Ο άτυχος επισμηναγός ηλικίας 39 ετών διέμενε στην Καλαμάτα και ήταν πατέρας δύο παιδιών, 8 και 11 ετών.

Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά, η σύζυγος, τα αδέρφια και οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου.

Ο 39χρονος πιλότος καταγόταν από το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Στο χωριό του επικρατεί θλίψη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η εκπαιδευτική πτήση του αεροσκάφους τύπου Τ-2 Buckeye της 120 Π.Ε.Α. κατέληξε σε τραγωδία. Το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου στις 08:30 το πρωί της Τρίτης (28/08/2018) στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στη Σπάρτη και την Τρίπολη, κοντά σε δασώδη περιοχή στο χωριό Βλαχοκερασιά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία και ξεκίνησαν οι διαδικασίες έρευνες και διάσωσης του πληρώματος.

Αρχικά, εντοπίστηκε σώος ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκε, δυστυχώς, νεκρός ο κυβερνήτης του σκάφους, ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου.

Το εκπαιδευτικό Τ-2 είχε απογειωθεί από την Καλαμάτα και πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ