ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Ξεπερνούν τις αρχικές εκτιμήσεις οι αποζημιώσεις των πληγέντων

Φωτιά Μάτι: Ξεπερνούν τις αρχικές εκτιμήσεις οι αποζημιώσεις των πληγέντων
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Υπερβαίνουν τα 36 εκατ. ευρώ οι συνολικές προβλέψεις των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των εταιρειών- μελών της σχετικά με την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσεων από την οποία προέκυψε ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε 34,5 εκατ. ευρώ.

Δηλώθηκαν 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε περίπου 41.000 ευρώ.

Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,53 εκατ., ευρώ με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε περίπου 6.000 ευρώ.

Από τα παραπάνω, όπως σημειώνεται, προκύπτει ότι η συνεισφορά της ασφαλιστικής αγοράς στην κάλυψη των ζημιών από το καταστροφικό αυτό συμβάν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με αφορμή τα αποτέλεσμα της έρευνας, ο Ερρίκος Μοάτσος, μέλος Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ δήλωσε:

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα μετά τις τραγικές πυρκαγιές, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους που επλήγησαν θέτοντας σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμούς υποστήριξης και εξυπηρέτησης και καταβάλλοντας αποζημιώσεις και προκαταβολές, με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα ευθύνης τους προς την κοινωνία οι ασφαλιστικές εταιρείες- μέλη της ΕΑΕΕ υποστήριξαν τις πληγείσες περιοχές με οικονομικές ενισχύσεις, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εθελοντές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ