ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week: Ξεκινάει το υπερθέαμα

Athens Flying Week: Ξεκινάει το υπερθέαμα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλα είναι έτοιμα και φέτος στη Τανάγρα για το υπερθέαμα που προσφέρει το Athens Flying Week το οποίο ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά θεάματα της χρονιάς, καθώς συναντιούνται η γενική, η πολεμική και η εμπορική αεροπορία για να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές.

Πλούσια σε θέαμα και φέτος η Athens Flying Week 2018 φιλοξενεί επίλεκτες μονάδες επίδειξης, πιλότους με ιδιαίτερες ικανότητες, τύπους αεροσκαφών με εκπληκτικές δυνατότητες και προγράμματα πτήσεων που θα σκορπίσουν έντονες συγκινήσεις.

Φέτος συμμετέχουν

Η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με την Belgian F-16 Demo Team
Η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία, με το F-18 Hornet και την PC-7 TEAM, πτητικό σχηματισμό εννέα αεροσκαφών.
Η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με δύο F/A-18 (C.15)
Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία με τους ORLIC και το MIG 29.
Ο Ολλανδός Frank van Houten, ο Dutch Rush, με Sukhoi 26MX
Από την Ιταλία ο θρυλικός Silver Chicken, αλλά και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Glider πιλότος, Luca Bertossio και ο Σουηδός Johan Gustafsson, με το Glider SZD-59 «ACRO» (
με την υποστήριξη της Ανεμολέσχης Αθηνών)
Ο Γερμανός Martin Graef με το Christen Eagle II
Η WIZARD AEROBATICS και ο Δημήτρης Βερβερέλης με το AIRBUS HELICOPTER EC-120B

Φυσικά, στην κορυφαία θέση, με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team,ι το Τ-6A “Daedalus” Demo Team, καθώς και τα Mirage 2000 και τα FANTOM της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικούαλλά και τα Apache AH64, Chinook CH-47 και Huey UH-1 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οι επίλεκτες δυνάμεις τους.

Ο ΕΟΤ αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα της Athens Flying Week και τη συνεισφορά της διοργάνωσης στον Ελληνικό Θεματικό Τουρισμό στηρίζει διαχρονικά το μεγάλο αεροπορικό γεγονός της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ