Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, όπου την περασμένη Παρασκευή τραυματίστηκε ο Ζακ Κωστόπουλος ο οποίος έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του στο νοσοκομείο. 

Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά τον 33χρονο, μαζί με ακόμη ένα άτομο, που εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα, και ομολόγησε την εμπλοκή του.

Πρόκειται για έναν 55χρονο άντρα, ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το άτομο που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με κλωτσιές τον Ζακ Κωστόπουλο και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη για να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που ήταν έξω από το κατάστημα.

 

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου λένε οι ιατροδικαστές

Κανένα σημάδι που να προσδιορίζει ότι ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου μπορεί να προήλθε από χτυπήματα ξυλοδαρμού δεν εντόπισε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή.

Η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και θα πρέπει να βγουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει σαφής αιτία θανάτου. Ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντόπισε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.

Όπως αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών: «Μακροσκοπικός αποκλεισμός θανατηφόρων κακώσεων. Απροσδιόριστη αιτία θανάτου, χρήζει εργαστηριακός έλεγχος».

Το πόρισμα υπογράφουν οι Νίκος Καλογριάς, Σουλτάνα Μαριανού, καθώς και ο Σ. Τσαντίρης, που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο Νίκος Καλογριάς τόνισε:

Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι' αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης