ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ζορμπάς: Τι λένε οι μετεωρολόγοι στο CNN Greece για την εξέλιξη του φαινομένου

Κυκλώνας Ζορμπάς: Τι λένε οι μετεωρολόγοι στο CNN Greece για την εξέλιξη του φαινομένου
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που επηρεάζει τα τελευταία 24ώρα τη χώρα μας και έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, της Αττικής της Εύβοιας και της Μαγνησίας.

«Αυτή τη στιγμή η κακοκαιρία, σαφώς εξασθενημένη, έχει χάσει τον κυκλωνικό της χαρακτήρα και έχει πάρει τη μορφή ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους μέχρι 8 μποφόρ τις Κυκλάδες, την Αττική, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα, τη Μαγνησία, την Ευβοία και την Φθιώτιδα» ανέφερε στο CNN Greece o μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Πού θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας κατά τη διάρκεια της νύχτας

«Η πορεία του είναι βόρεια βορειοανατολική και μέσα στη νύχτα αναμένεται να επηρεάσει και τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο» συμπλήρωσε ο κ. Τσατραφύλλιας, σημειώνοντας ωστόσο, «ότι από το απόγευμα της Δευτέρας το σύστημα αυτό θα αρχίσει να ''αργοπεθαίνει'' στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρα μας και θα αποτελέσει παρελθόν».

Καλλιάνος: Ο κυκλώνας κατευθείνεται προς βόρειο Αιγαίο

«Ο κυκλώνας κατευθύνεται σήμερα προς το βόρειο Αιγαίο, όπου τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα» ανέφερε στο CNN Greece ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, είναι η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (μόνο Βοιωτία και Φθιώτιδα), το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο και τοπικά η Χαλκιδική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ