ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ζορμπάς: Αγωνίας συνέχεια για τους αγνοούμενους

Κυκλώνας Ζορμπάς: Αγωνίας συνέχεια για τους αγνοούμενους
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά, με τις Αρχές να αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Μαντούδι Έυβοιας αλλά και έναν βοσκό που εξαφανίστηκε στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Πήλι και παρασύρθηκε από χείμαρρο, που δημιουργήθηκε εξαιτίας των καταιγίδων που έφερε ο «Ζορμπάς».

Το όχημά τους εντοπίστηκε την Κυριακή, χωρίς ωστόσο, να βρεθεί κάποιο ίχνος του ζευγαριού.

Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο και drone της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύτες.

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου βοσκού

Συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου βοσκού που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου. Στην προσπάθεια εντοπισμού του συμμετείχαν τη Δευτέρα, 25 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, επτά αστυνομικοί, εθελοντές, κτηνοτρόφοι και συγχωριανοί του 73χρονου κτηνοτρόφου από τη Βρύναινα.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, οπως ανέφερε ο διοικητής της Π.Υ. Αλμυρού κ. Παναγιώτης Γκουγκούδης, η ακτίνα των ερευνών στη δασική αυτή περιοχή μεταξύ Βρύναινας και Φράγματος Μαυρομάτη, είναι πολύ μεγάλη και δύσκολο το μέρος, ενώ και το πρωί της Δευτέρας είχε ομίχλη και από το μεσημέρι και μετά έφτιαξε ο καιρός. Οι έρευνες διακόπηκαν αργά το απόγευμα και συνεχίζονται το πρωί της Τρίτης.

Ο 73χρονος το βράδυ του Σαββάτου πήγε μαζί με τον βοηθό του να μαζέψουν τα ζώα τους σε δασική περιοχή του Αλμυρού προκειμένου να τα προστατέψουν από την έντονη κακοκαιρία. Ειδικότερα, ο 73χρονος έβοσκε τα ζώα του στην θέση Μέγας Λάκος στον όρος Όθρυς και μαζί με τον βοηθό του προσπάθησαν να τα κατευθύνουν στο ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται στη Βρύναινα.

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»: Συγκλονίζει ο 27χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Εύβοια

Σώος ο 27χρονος οδηγός στο Μαντούδι

Εξαντλημένος αλλά καλά στην υγεία του, εντοπίστηκε γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο 27χρονος, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το όχημά του στο Μαντούδι της Εύβοιας, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, σε σταθερό σημείο σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου στην Εύβοια. Ήταν σε επικοινωνία με τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ερπυστριοφόρο για να τον προσεγγίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με μια γυναίκα, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Η συνοδηγός πρόλαβε να βγει από το όχημα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε ότι είναι καλά στην υγεία της, η χαρά του ήταν έκδηλη, αναφέρει το Lamia Report.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού, από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, μετά την πολύωρη ταλαιπωρία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ