ΕΛΛΑΔΑ

Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν και άλλον αστυνομικό για διαφθορά

Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν και άλλον αστυνομικό για διαφθορά
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το ενδεχόμενο να είναι μέλος μεγάλου κυκλώματος που διακινεί παράτυπους μετανάστες στη χώρα μας ερευνά το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που συνελήφθη στη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το κουβάρι για τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος μπήκε παράνομα στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018, ήρθε σε επαφή με έναν νεαρό άντρα στην Αθήνα, ο οποίος του υπέδειξε τον συγκεκριμένο αστυφύλακα στη Σάμο ως τον άνθρωπο που μπορούσε να τον βοηθήσει για να φύγει παράνομα για την Ευρώπη.

Ο Παλαιστίνιος ταξίδεψε, πράγματι, μέχρι τη Σάμο στις 22 Σεπτεμβρίου, και από εκεί ο αρχιφύλακας θα τον βοηθούσε, μέσω του αεροδρομίου του νησιού, να ταξιδέψει για τη Στοκχόλμη.

Ο αρχιφύλακας βρισκόταν με απόσπαση στο νησί, ενώ υπηρετεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ έκαναν έρευνα στο φωριαμό του και εντόπισαν περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες, μία ξύλινη ράβδο, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο κινητά τηλέφωνα και 4 κάρτες SIM.

1

Τα κατασχεθέντα/ Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Έρευνες επίσης έγιναν στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, είναι για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, αλλά και για τη νομοθεσία περί όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ