ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ καλή η εικόνα στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Κατάσβεση στα σημεία που πέρασαν οι φλόγες

Πολύ καλή η εικόνα στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Κατάσβεση στα σημεία που πέρασαν οι φλόγες
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κατά πολύ καλύτερη είναι εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή και να κάνουν κατάσβεση στα σημεία που κατέκαψαν οι φλόγες. 

 

Σήμερα, σύμμαχος της πυροσβεστικής είναι ο καιρός καθώς οι άνεμοι εξασθένησαν, ενώ δεν υπήρξε κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης Μιχάλης Σπανός, «αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν και σήμερα κλειστά για να αποφευχθούν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές λόγω του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει επί ώρες την περιοχή».

«Πολλοί από τους κατοίκους οι οποίοι έφυγαν χθες από το χωριό φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς, έχουν επιστρέψει και πλέον έχουμε μια καλή εικόνα της κατάστασης», συμπλήρωσε ο κ.Σπανός.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Συκέας και την Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις περιοχές αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ