ΕΛΛΑΔΑ

Mega: Τα σίριαλ που αγαπήθηκαν

Mega: Τα σίριαλ που αγαπήθηκαν

Το Mega Channel -γνωστό στους περισσότερους Έλληνες απλά ως Mega- ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας και ένα κανάλι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις παραγωγές και τα σίριάλ του.

Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989 στις 15:00 και το «μαύρο» έπεσε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στις 2:08.

Η πρώτη μετάδοση έγινε με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, «Mega Γεγονότα», με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο, Λιάνα Κανέλλη.

To Mega ήταν ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, αν δεν συνυπολογιστούν και κάποιες άλλες σποραδικές ιδιωτικές και δημοτικές προσπάθειες χωρίς άδεια ή νομοθετική ρύθμιση για ιδιωτική τηλεόραση, που δεν είχαν συνέχεια.

Η προσωρινή άδεια «δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού» για τη λειτουργία του δόθηκε επί συγκυβέρνησης Τζαννή Τζαννετάκη.

Το 1993 δόθηκε ανανεωτική άδεια λειτουργίας ισχύος επτά ετών, η οποία διατηρήθηκε νομοθετικά για πολλά χρόνια, όπως γινόταν και με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, παρ' όλο που το 4ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει, ότι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις νομιμότητας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ουσιαστικά παράνομες και αντισυνταγματικές.

Αξέχαστες τηλεοπτικές σειρές

Το Mega γνωρίζει τεράστια απήχηση, μέσα από τις εκατοντάδες σειρές που προβάλλονται μέσω αυτού, μεταξύ των οποίων και αρκετές μεγάλες παραγωγές.

«Οι Αυθαίρετοι», «Οι Φρουροί της Αχαΐας», «Αναστασία», οι «Απαράδεκτοι», «50-50», «Τρεις Χάριτες», «Δύο Ξένοι», «Ψίθυροι Καρδιάς», «Αίθουσα του Θρόνου», «Είμαστε στον Αέρα», είναι μόλις μερικές από τις σειρές του Mega που αφήνουν εποχή, καθηλώνοντας το τηλεοπτικό κοινό και κάνοντας επί σειρά ετών τα νούμερα της AGB να χτυπούν «κόκκινο».

Οι Αυθαίρετοι



Αναστασία






Οι Απαράδεκτοι





Δύο Ξένοι



Η Αίθουσα του Θρόνου



Είμαστε στον αέρα



50 - 50




ΔΗΜΟΦΙΛΗ