ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κατσίφα: Για στοχοποίηση κάνει λόγο η αδελφή του

Υπόθεση Κατσίφα: Για στοχοποίηση κάνει λόγο η αδελφή του

Η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σε συνέντευξή της, περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της, μετά τον θάνατο του αδελφού της.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η Ερμιόνη Κατσίφα μίλησε για την αδιαφορία, όπως είπε, των αλβανικών Αρχών σχετικά με την πορεία της έρευνας, καθώς σημείωσε πως η οικογένεια ενημερώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τόνισε πως ο θάνατος του αδελφού της ήταν προσχεδιασμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν στοχοποίηση, μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες».

Όπως είπε, η αλβανική αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της μητέρας της την Δευτέρα και απαίτησαν να μιλήσει στα αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει τη γλώσσα. «Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», συμπλήρωσε η ίδια.

«Δεν θα έκανε κακό σε κανέναν», υπογράμμισε αναφερόμενη στον αδελφό της και πρόσθεσε πως δεν είχε τέτοιο όπλο.

Ακόμη, εξέφρασε την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός. «Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη και μπορεί και εσκεμμένη αυτή η καθυστέρηση. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει».

«Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;».



Περιγράφοντας την ημέρα που πέθανε ο Κ.Κατσίφας, τόνισε πως ήταν «ήρεμος και χαλαρός εκείνη τη μέρα, σχεδίαζαν να πάνε σε ένα εκκλησάκι μετά την παρέλαση». «Δε θα έκανε κάτι», επανάλαβε και εκτίμησε ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη πολιτική εκτέλεση.

«Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία», διερωτήθηκε.

Στο ΥΠΕΞ η ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα. Αυτή τη φορά, ζήτησαν εξηγήσεις για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα, αξιώνοντας από την ίδια να υπάρξει καταδίκη από πλευράς Αθήνας για «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

«Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων» αναφέρει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ