ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Κατσίφα: Δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας

Υπόθεση Κατσίφα: Δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας
Facebook

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη εκ νέου την Τετάρτη η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη σε συνέχεια της υπόθεσης θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην Ελληνίδα πρέσβειρα έγινε δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Τα Τίρανα φέρονται να κάλεσαν την Αθήνα, μέσω της πρέσβειρας, «να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα «απάντησε με έντονο και ενδεδειγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα απολύτως ασφαλές κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Σουράνη, εκλήθη την Τρίτη στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών για να της ανακοινωθεί η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα», μετά την απόφαση της Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για διερέυνηση των ακριβώς συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ