Υλικές ζημιές χιλιάδων ευρώ ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών επεισοδίων στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο αύλειος χώρος του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, ο χώρος υποδοχής και κάποιες από τις αίθουσες διδασκαλίας ενώ από τους «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων δεν γλίτωσαν ούτε τα καρτοτηλέφωνα και τα συστήματα πυρόσβεσης. 

Υαλοπίνακες αρκετών τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν ενώ μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες ξηλώθηκαν, όπως σημειώνει το thestival.gr.

 

thes apth9

 

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ εκτιμά ότι το κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 20.000 ευρώ, ενώ δεν έχουν καταγραφεί για την ώρα κλοπές από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. 

«Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό» σημειώνει ο Θοδωρής Λαόπουλος

«Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές», δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρύτανης συντονισμού κ. Λαόπουλος.

Διαβάστε επίσης