ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2018: Δίωξη για κακούργημα σε έξι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Πολυτεχνείο 2018: Δίωξη για κακούργημα σε έξι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι αντιμέτωποι οι έξι από τους δεκαεννέα συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν χθες το βράδυ γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά τη λήξη της πορείας για την 45η επέτειο.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα. Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Μέλος του Ρουβίκωνα ανάμεσα στους συλληφθέντες των επεισοδίων

Ένα μέλος του Ρουβίκωνα, το οποίο στο παρελθόν έχει προσαχθεί τέσσερις φορές μετά από ακτιβιστικές ενέργειες της αναρχικής ομάδας είναι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Πολυτεχνείο 2018: Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ

Ο νεαρός συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθες μετά την πορεία του πολυτεχνείου και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το συγκεκριμένο άτομο φαίνεται να έχει δράση στην αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ενώ έχει καταγραφεί η προσαγωγή του τέσσερις φορές στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας μετά όμως από παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας και όχι επιθέσεις και γι’ αυτό το λόγο μετά την εξακρίβωση στοιχείων αφήνονταν ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ