ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη οκτώ μελών σπείρας που λήστευε φορτηγά

Σύλληψη οκτώ μελών σπείρας που λήστευε φορτηγά
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οκτώ Καζάκοι, οι οποίοι λήστευαν ιδιοκτήτες φορτηγών και τους άρπαζαν όλο το εμπόρευμα, έπεσαν στα χέρια τηςΕλληνικής Αστυνομίας, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Δυτικής Αττική. Η λεία τους ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, κουκούλωναν με κουβέρτες το κεφάλι των οδηγών και τους έπαιρναν ομήρους μέχρι να μεταφορτώσουν το εμπόρευμα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 25χρονος ο οποίος είχε φυλακιστεί για τη μεγάλη υπόθεση των χρηματοκιβωτίων στη Δυτική Αττική και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο. Εις βάρος ενός 28χρονου, που επίσης συνελήφθη, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την ίδια υπόθεση.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση της σπείρας άρχισε όταν ένα ανυποψίαστος πολίτης, που είχε αγοράσει χωρίς να το ξέρει έναν κλεμμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ζήτησε τεχνική υποστήριξη και εκεί ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα της σπείρας.

Κάνοντας τη διαδρομή προς τα πίσω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Το χαρακτηριστικό, πάντως, είναι ότι η σπείρα είχε φτάσει στο σημείο να κλέψει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και play station, μέχρι και σοκολατάκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ