ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται τρεις επικίνδυνες σοκολάτες
Στην ανάκληση τριών προϊόντων σοκολάτας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού), η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
1. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία «dragée αμυγδάλου γάλακτος», σε συσκευασία των 150γρ, με ημερομηνία λήξης: 30/09/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.», με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς.

- Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με την εμπορική ονομασία «Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου», σε συσκευασία των 100γρ, με ημερομηνία λήξης : 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.», με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

- Το προϊόν σοκολάτα μαύρη με 92% κακάο, με την εμπορική ονομασία «VIVANI», σε συσκευασία των 80γρ, αριθμ. Παρτίδας : L 18303 και ημερομηνία λήξης : 07.2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.
ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα
20:04
Φέτος θα στρώσουμε το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Από τα 81 στα 156 ευρώ σε μια 5ετία
20:04
ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας
19:44
Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις σε ξένα εδάφη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων μας (vid)
19:40