ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πώς να τα εκτυπώσετε

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πώς να τα εκτυπώσετε
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα ειδοποιητήρια με βάση τα οποία θα γίνει η πληρωμή των τελών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ και στην κατηγορία «οχήματα».

Με την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο θα μπορείτε να κάνετε την εξόφλησή τους, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά.

Για όσους θέλουν να τα εξοφλήσουν μέσω e-banking, θα χρειαστούν μόνον την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών. Σε κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Πώς θα βρείτε και θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο

Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε του κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

- Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα

- Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

- Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

- Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας

- Επιλέγετε «Αναζήτηση»

- Επιλέγετε « Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

- Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000

- Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005

- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010

πινακας1
πινακας2
πινακας3
πινακας4

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Δείτε τους σχετικούς πίνακες στο Photo Gallery.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ