ΕΛΛΑΔΑ

Στην 52η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο

Στην 52η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ακόμη χαμηλότερο, σε σχέση με το 2017, είναι το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα με βάση έρευνα του ινστιτούτου Legatum, που κατατάσσει τη χώρα μας στην 52η θέση παγκοσμίως.

Η έρευνα, που συνέκρινε στοιχεία από 149 χώρες του κόσμου, καταγράφει στοιχεία σχετικά με την ευημερία του τόπου αλλά και τις συνθήκες ζωής των πολιτών.

Σε σχέση με την έκθεση του ίδιου ινστιτούτου για το 2017, η Ελλάδα βρίσκεται τρεις θέσεις χαμηλότερα. Όπως τονίζεται στην έρευνα, η χώρα μας συγκεντρώνει χαμηλούς βαθμούς στην ποιότητα της οικονομίας, στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στις κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων της.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «οι Έλληνες είπαν πως αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τη νύχτα και καταγγέλλουν συχνότερα κλοπές περιουσιακών στοιχείων».

Καταγράφονται δε, προβλήματα σχετικά με την προσωπική ελευθερία. Ωστόσο, βελτίωση σημειώνεται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, το περιβάλλον αλλά και η υγεία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης ενώ την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νορβηγία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παρά τη γενικότερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με τις περασμένες χρονιές, οι διαφορές που αποτυπώνονται μεταξύ των πρώτων και των τελευταίων χωρών της κατάταξης είναι χαοτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ