ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών και φοιτητών

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών και φοιτητών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρόΕπαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια,ανήμερα της6ης του Δεκέμβρη του 2008.Κλειστοί είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου και οι γύρω δρόμοι, ενώ κλειστός παραμένει από τις 12 το μεσημέρι και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Το ραντεβού δόθηκε στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Επί ποδός βρίσκονται τουλάχιστον 2.600 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ελικόπτερο και drones της αστυνομίας.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Έκκληση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να προφυλάξει την περιοχή τους από καταστροφές, βανδαλισμούς αλλά και εκτεταμένη χρήση χημικών κάνουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες των Εξαρχείων.

Με επιστολή που έστειλε εν όψει της σημερινής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη αλλά και την υφυπουργό κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ», ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα προστατεύσουν περιουσίες και ανθρώπους.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή, στα Χανιά, στα Ιωάννινα και στη Μυτιλήνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ