ΕΛΛΑΔΑ

Kύκλωμα χρυσού: Υπέρ της αποφυλάκισης του Ριχάρδου η εισαγγελέας

Kύκλωμα χρυσού: Υπέρ της αποφυλάκισης του Ριχάρδου η εισαγγελέας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπέρ της αποφυλάκισης των οκτώ, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, που κρατούνται σε διάφορες φυλακές της χώρας για την υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού τάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες και η εισαγγελέας με την πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λίγες ημέρες μετά την ξεκάθαρη θέση της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς περί άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων και η εισαγγελική λειτουργός, όπως προκύπτει και από το δια ταύτα της πρότασής της, συντάσσεται υπέρ τη αποφυλάκισης των 8 κατηγορουμένων.

Όπως είναι γνωστό, η δικαστική λειτουργός με βάση το έγγραφο της ΑΑΔΕ που ετέθη υπόψη της, έκρινε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως», καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Η ανακρίτρια είχε ζητήσει μάλιστα την έγγραφη συναίνεση της Εισαγγελίας, η οποία δεν δόθηκε και για το λόγο αυτό οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προχώρησαν στην υποβολή αιτήσεων για την αποφυλάκιση των εντολέων τους.

Πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, καλείται να αποφανθεί με βούλευμα για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων. Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά τους μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επισημαίνουν πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας που οδήγησε τους εντολείς τους στη φυλακή, η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι παράνομη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ