ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ
CNN GREECE

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12) στις 02:30, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Νέο Φάληρο, στα γραφεία του ΣΚΑΪ.

Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στη 1:45 και είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «δεν είναι φάρσα» και άφησε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

Για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε η αστυνομία και ΟΙ δυνάμεις της απέκλεισαν την περιοχή. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο του ΣΚΑΪ, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο, ενώ γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ έχει αποκλειστεί η υπόγεια διάβαση της Ποσειδώνος.

Επίσης, στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Γεροβασίλη: Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται

«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ