ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χάος στο «Μακεδονία» - Εγκλωβισμένοι επιβάτες καταγγέλλουν ότι κοιμήθηκαν στις τουαλέτες

Καιρός: Χάος στο «Μακεδονία» - Εγκλωβισμένοι επιβάτες καταγγέλλουν ότι κοιμήθηκαν στις τουαλέτες
EUROKINISSI

Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί από το απόγευμα της Παρασκευής (04/01) εκατοντάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας, η οποία έως σήμερα το πρωί έχει προκαλέσει την ακύρωση 10 πτήσεων.

Όπως καταγγέλλουν πολλοί είναι αυτοί που κοιμήθηκαν στους διαδρόμους ακόμα και στις τουαλέτες. Επιβάτες δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα voucher που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα.

Ορισμένα δρομολόγια που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως της Τιμισοάρας στη Ρουμανία. Συνολικά 201 άτομα βρέθηκαν στην Ρουμανία, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι μισοί εκ αυτών αναχώρησαν με λεωφορεία για τη χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Θρίλερ για 201 επιβάτες: Αντί για Θεσσαλονίκη το αεροπλάνο προσγειώθηκε Ρουμάνια

Άλλοι επιβάτες, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Βιέννη, προσγειώθηκαν στα Σκόπια και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Σημείωσε πως θα ελέγξει εάν οι αερομεταφορείς κάνουν τις απαραίτητες ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων του αερολιμένα.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στο διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ