ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χωρίς προβλήματα η πρόσβαση στο ΚΑΤ

Καιρός: Χωρίς προβλήματα η πρόσβαση στο ΚΑΤ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ελεύθερη είναι η πρόσβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ από όλες τις πύλες εισόδου και εφημερεύει χωρίς προβλήματα.

Αυτό διευκρινίζει η διοίκηση του νοσοκομείου, απαντώντας σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με την οποία το πρωί ήταν αδύνατη η πρόσβαση πολλών ασθενών λόγω χιονιού και αναβλήθηκαν έκτακτα και τακτικά χειρουργεία.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ δεν είναι αποκλεισμένο με 15 πόντους χιόνι, ούτε αναβλήθηκαν χειρουργεία εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού» τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορούσε το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής ότι δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για την εύκολη πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία, ειδικά των βορείων προαστίων. Ειδικότερα για το ΚΑΤ ανέφερε ότι «είναι αποκλεισμένο με 15-20 πόντους χιόνι όλος ο εσωτερικός περιβάλλοντας χώρος. Η Διοίκηση και η Περιφέρεια δεν φρόντισαν αν και γνώριζαν, να μείνει ανοικτό το νοσοκομείο με την προμήθεια και ρίψη αλατιού. Και μιλάμε για ένα νοσοκομείο μεγάλο που εφημερεύει για ορθοπεδικά περιστατικά. Σήμερα ήταν αδύνατη η πρόσβαση πολλών ασθενών και αναβλήθηκαν έκτακτα και τακτικά χειρουργεία».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης και Αμαλία Φλέμιγκ δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ συγχαίρει τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που αψήφησαν τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στη δουλειά τους και καλεί το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων που είχαν προβλήματα πρόσβασης λόγω του χιονιού, να λάβουν μέτρα ώστε στους γύρω δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο των νοσοκομείων να μην υπάρξει παγετός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ