ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία: Σε αυτές τις περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και αύριο

Κλειστά σχολεία: Σε αυτές τις περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και αύριο
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη πολλά σχολεία της χώρας λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πυκνή χιονόπτωση και τον παγετό. Στη λίστα ενδέχεται να προστεθούν και άλλες σχολικές μονάδες, καθώς περνούν οι ώρες. 

Συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων σε ορισμένα σχολεία της Αττικής, λόγω κακοκαιρίας, αύριο Πέμπτη, ενημερώνει από την ιστοσελίδα της στο facebook η Περιφέρεια Αττικής (https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis)

Τα προβλήματα κυρίως λόγω παγετού από τη χιονόπτωση, εντοπίζονται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής, όπου:

- Στον δήμο Μαραθώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

- Στον δήμο Ωρωπού και ειδικότερα στον Αυλώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. Στις Αφίδνες όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση». Στον Κάλαμο, τους Αγ. Αποστόλους και σε Καπανδρίτι- Πολυδένδρι όλα τα σχολεία αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως και στη Μαλακάσα όπου ο παιδικός σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. Στο Μαρκόπουλο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά. Στα Νέα Παλάτια και τη Σκάλα Ορωπού κλειστό θα μείνει 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στον δήμο Κηφισιάς η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών είναι στις 10.00 π.μ

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση που παρέχει η Περιφέρεια Αττικής από την ιστοσελίδα της επικαιροποιείται ανάλογα με τη νεότερη ενημέρωση που έχει από τους δήμους.

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία όλων των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι «όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες».

Η αντιπεριφερέρεια γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Βόλβης με ανακοίνωσή του τονίζει πως λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Κλειστά θα είναι και όλα τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του ίδιου δήμου. Όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ωραιοκάστρου θα είναι, επίσης, κλειστοί για την ασφάλεια των παιδιών.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί (ΚΠΟΔΔ) του δήμου Δέλτα δεν θα λειτουργήσουν.

Λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν αύριο, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Για την Παρασκευή θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παύλου Σιταρίδη τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, θα είναι, επίσης, κλειστά.

Η συνεχιζόμενη χιονόπτωση σε συνδυσμό με τον παγετό θα κρατήσει κλειστά και όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αντιστοίχως, κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του δήμου Έδεσσας. Όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς, λόγω της μικρής προσέλευσης παιδιών, θα λειτουργήσει μόνο ο δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός Έδεσσας (Δαρδανελλίων 15) με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά. Επίσης, θα κλείσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μετεώρων, λόγω της νέας χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να καταγράφονται στην περιοχή.

Στο σπίτι τους θα καθίσουν και οι μαθητές σε όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας.

Η χιονόπτωση, αλλά και ο παγετός που σημειώνεται στην περιοχή, οδήγησαν τους δήμους Λάρισας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ στην απόφαση να μην λειτουργήσουν όλες τις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού και όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Πύλης, αλλά και αυτά του δήμου Φαρκαδόνας.

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης του δήµου Ελασσόνας λόγω παγετού.

Στον δήμο Φαρσάλων για αύριο αποφασίστηκε η διακοπή όλων των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν από τις 9:00.

Κλειστές θα είναι και όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μακρακώμης.

O δήμαρχος Τανάγρας-Περγάλιας Βασίλειος, ανακοίνωσε, επίσης, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία του δήμου (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν αύριο το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αργά το απόγευμα οι δήμαρχοι όλων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με αποφάσεις τους, ανέστειλαν την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ