ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και αύριο Παρασκευή

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και αύριο Παρασκευή
EUROKINISSI

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών - Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ούτε άυριο τα σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Θεσσαλονίκης, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Προηγήθηκε επικοινωνία της κυρίας Πατουλίδου με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη και με δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στο νομό. Όμως ο παγετός κυρίως τις πρωινές ώρες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές, λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές», τόνισε η κ. Πατουλίδου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί μαθητών, όπως εκείνος σε σχολείο στον Εύοσμο, αποφασίστηκε να μείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία.

Εξέφρασε άλλωστε την ελπίδα τα συνεργεία των δήμων μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι κλειστοί θα είναι αύριο οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στους δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Βόλβης, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή τα σχολεία σε όλους τους δήμους του νομού Λάρισας, εξαιτίας του παγετού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημάρχων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά στους δήμους Λαρισαίων, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων για αύριο Παρασκευή.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και το χιόνι παραμένει σε πολλά σημεία της περιοχής.

Καρδίτσα

Το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα σχολεία στο νομό Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου καθώς η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή και το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» δημιούργησε ένα επικίνδυνο λεπτό στρώμα πάγου που δεν μπορεί να καθαριστεί με μηχανικά μέσα.

Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ