ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός

Επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός

Μια εκπαιδευτικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών καθηγητών στο κέντρο της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η κ. Ρέππα, αν και μόνιμη, πήγε για συμπαράσταση στο συλλαλητήριο, ωστόσο στην ένταση που επικράτησε χτυπήθηκε από δακρυγόνο, τραυματίζοντάς την στην πλάτη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του CNN Greece.

Capture

Σημειώνεται πως νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στην πορεία των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, μπροστά από τη Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθώντας να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών κλούβων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών, προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ