ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αττικής - Πού θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αττικής - Πού θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, ενώ αυτήν την ώρα χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι έντονες καταιγίδες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο για το νέο χιονιά, με πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική, ανώ ήδη ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως στη Λυκόβρυση.

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα) τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα) πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-7 στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια 200 μέτρα και στα νότια 600 μέτρα). Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι το πρωί σε βόρειους 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο νότιο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Βαθμιαία ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Εύβοια. Βαθμιαία αίθριος καιρός.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 7 με 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ