ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Αφίσες στοχοποιούν βουλευτές

Συμφωνία των Πρεσπών: Αφίσες στοχοποιούν βουλευτές
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο 63χρονος άντρας ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές προκειμένου να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα οδηγηθεί σε απολογία αύριο, Πέμπτη. Εκτός, όμως, των απειλητικών μηνυμάτων, πολλές είναι και αφίσες που έχουν κρεμαστεί και καταδικάζουν συγκεκριμένους πολιτικούς για τις προθέσεις τους. «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;», γράφουν οι λεζάντες, πάνω στις φωτογραφίες βουλευτών. 

Ο εν λόγω άντρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής το βράδυ της Δευτέρας καθώς είχε στείλει στο κινητό τηλέφωνο πολιτικού προσώπου μήνυμα με το οποίο απειλούσε για «εκτελέσεις» αν ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος διατυπώνει έντονες ακροδεξιές απόψεις, χωρίς, όμως, να προκύπτει μέχρι στιγμής συμμετοχή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων έλαβε θέση και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για «πογκρόμ απειλών, εκβιασμών και επιθέσεων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως βουλευτές που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τη Συμφωνία στοχοποιούνται ανοιχτά και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει αυτή την πρακτική.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ