Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε, ύστερα από εντολή της αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

 

Η διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, με τους διοργανωτές του χθεσινού συλλαλητηρίου να καλούν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών», προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Να σημειωθεί πως η Βουλή συνεδριάζει αυτή την ώρα επί του θέματος και η ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας που επιτεύχθει με την πΓΔΜ είναι προγραμματισμένη για τις 14:30 το μεσημέρι.  

Στη χθεσινή συγκέντρωση υπήρξαν επεισόδια έξω από τη Βουλή. Η ένταση ξεκίνησε όταν άγνωστος από το πλήθος πέταξε προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα σκαλιά στο περιστύλιο της Βουλής μία κροτίδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Λίγο αργότερα, έγινε ρίψη δακρυγόνων στα αριστερά της Βουλής, καθώς και φωτοβολίδων, δακρυγόνων και πετρών. 

Η επέμβαση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τα επεισόδια να σταματήσουν προτού πάρουν μεγάλη έκταση, με το συγκεντρωμένο πλήθος εξαιτίας της χρήσης των χημικών να αναγκάζεται να υποχωρήσει προς την οδό Φιλελλήνων και να αδειάζει την πλατεία Συντάγματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι Αρχές προχώρησαν σε 110 προσαγωγές, ενώ έγιναν και 9 συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης