ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η δίκη των ληστών με το σίδερο: Σοκάρει η κατάθεση της 86χρονης

Ξεκίνησε η δίκη των ληστών με το σίδερο: Σοκάρει η κατάθεση της 86χρονης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με την περιγραφή όλων όσα βίωσε στα χέρια των βασανιστών της, άρχισε η δίκη των τριών κατηγορουμένων γεωργιανής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για τη ληστεία και την κακοποίηση της 86χρονης Δέσποινας Σκούρτη μέσα στο σπίτι της στην Κυψέλη, στις 25 Οκτωβρίου του 2017.

«Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι» είπε η κυρία Δέσποινα ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Η ηλικιωμένη γυναίκα καταθέτοντας με δύναμη ψυχής περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν τρεις άνδρες, την χτυπούσαν και την απειλούσαν να τους πει πού έχει τις οικονομίες της. Και όσο εκείνη δεν τους έλεγε, τόσο απειλούσαν, ώσπου πήγαν στην αποθήκη, πήραν το σίδερο και άρχισαν να την καίνε.

«Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» είπε ενώπιον του δικαστηρίου η 86χρονη. Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα της έδωσαν και μία μπουνιά και να για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο. Την ώρα που φεύγανε, της είπαν: «Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις».

Η κυρία Δέσποινα δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον από τους ληστές, ωστόσο, όπως είπε με βεβαιότητα στο δικαστήριο ήταν αλλοδαποί. Η αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα, Γεωργιανής καταγωγής, τρεις από τους οποίους φέρονται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 86χρονης, οι οποίοι όμως, αρνούνται την κατηγορία. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ