ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 24χρονη γέννησε ενώ νοσηλεύεται στην ΜΕΘ με ιό γρίπης

Κρήτη: 24χρονη γέννησε ενώ νοσηλεύεται στην ΜΕΘ με ιό γρίπης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το πρώτο της παιδί γέννησε μια 24χρονη στο Ηράκλειο, μέσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η γυναίκα νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας γρίπη H1N1.

Οι γιατροί έκριναν ότι για να μην κινδυνεύσει το μωρό έπρεπε να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική και ενώ η γυναίκα διένυε την 35η εβδομάδα της κύησης, σύμφωνα με το patris.gr.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αντώνη Μακρυγιαννάκη, η επέμβαση έγινε χωρίς προβλήματα και γεννήθηκε ένα υγιές κοριτσάκι, βάρους 2.100 γρ. χωρίς ανάγκη οξυγόνου.

Το μωρό νοσηλεύεται στο τμήμα Νεογνών του νοσοκομείου.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος δήλωσε: «H 24χρονη γυναίκα δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, παραμένει στη ΜΕΘ σε μηχανική υποστήριξη, σε σταθερή κατάσταση».

Ανεμβολίαστος είναι και ένας 47χρονος που νοσηλεύεται με γρίπη στη ΜΕΘ, ενώ στη ΜΕΘ Παίδων νοσηλεύεται με γρίπη και ένα αγόρι 13 ετών.

Την ίδια ώρα, δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων νέων ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης στην Κέρκυρα. Πρόκειται για μια 45χρονη γυναίκα και έναν 37χρονο άνδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ