ΕΛΛΑΔΑ

«Θέλω περισσότερα προνόμια από τους μετανάστες»: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Γιάννη Σαββιδάκη

«Θέλω περισσότερα προνόμια από τους μετανάστες»: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Γιάννη Σαββιδάκη
ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Σαββιδάκη περί «περισσότερων δικαιωμάτων των Ελλήνων έναντι των μεταναστών» προκάλεσαν αρνητικά σχόλια και έντονες αντιδράσεις.

«Δεν είμαι ρατσιστής», ισχυρίζεται ο ίδιος, ο οποίος, όμως, θέλει να έχει «παραπάνω δικαιώματα ως γηγενής Έλληνας» από εκείνους που δεν είναι. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν, κυρίως μέσω social media, σωρεία αντιδράσεων.

«Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή εδώ θέλει να βρει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως, εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να έχω κάτι παραπάνω. Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, μιλώντας στην εκπομπή «Τι λέει» και συνεχίζει:

Υπόθεση Τοπαλούδη: «Μίλησε» το κινητό του 21χρονου κατηγορουμένου

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα – Κλείνουν και οι σήραγγες των Τεμπών

Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος 25χρονος

«Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (σ.σ. ξένη), κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδιστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ