ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Ποιος ήταν ο Τούρκος που αναστάτωσε τις Αρχές

Εισβολή στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Ποιος ήταν ο Τούρκος που αναστάτωσε τις Αρχές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Αποφασισμένος να φτάσει στην Αμερική, όπου πίστευε ότι θα ζούσε μια καλύτερη ζωή, ήταν ο 35χρoνος Τούρκος που χθες το πρωί αναστάτωσε τις ελληνικές Αρχές αλλά και την ασφάλεια και της πρεσβείας των ΗΠΑ, όταν πέρασε πάνω από τον φράχτη και μπήκε στον περίβολο.

Όταν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αποκάλυψε την ιστορία του στους αστυνομικούς και τους διηγήθηκε πώς έφτασε στην Ελλάδα.

Όπως τους είπε, είχε ξαναπροσπαθήσει να περάσει στην Ελλάδα άλλες δύο φορές στο παρελθόν αλλά δεν τα είχε καταφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπάθησε να περάσει τα σύνορα στην Αλεξανδρούπολη αλλά εντοπίστηκε από τις Αρχές πριν περάσει σε ελληνικό έδαφος. Και η δεύτερη προσπάθειά του απέτυχε αλλά ο Τούρκος δεν το έβαλε κάτω.

Μερικές ημέρες αργότερα, ο 35χρονος επιχείρησε και πάλι να περάσει στην Ελλάδα και τελικώς τα κατάφερε.

Μιλώντας στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι έφτασε στην Αθήνα, όπου βρίσκεται και ο αδελφός του, με τα πόδια.

Ωστόσο, απώτερος στόχος του ήταν να φτάσει στις ΗΠΑ.

Σκέφτηκε, λοιπόν, πως αν έμπαινε στην αμερικανική πρεσβεία θα τον κρατούσαν εκεί και θα τον έστελναν στις ΗΠΑ για να δικαστεί. Αυτό, τουλάχιστον, πίστευε ο ίδιος…

Έτσι, χτες το πρωί έβαλε σε ένα μικρό σακίδιο μερικά προσωπικά αντικείμενα και αφού πήγε στη Βασιλίσσης Σοφίας άρχισε να τρέχει και σκαρφάλωσε πάνω από τον φράχτη.

Στους Έλληνες αστυνομικούς, στους οποίους παρέδωσαν τον Τούρκο οι Αμερικανοί υπεύθυνοι ασφάλειας της πρεσβείας, περιέγραψε και την ζωή του στην Τουρκία, λέγοντας πως ήταν άστεγος και χωρίς δουλειά.

Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διοικητική του απέλαση και του επέβαλε πρόστιμο 80 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ο 35χρονος Τούρκος κρατείται από τις ελληνικές αρχές μέχρι να απελαθεί ενώ, όπως ενημερώσαν τις δικαστικές αρχές, είναι ένα άτομο που ζει στα όρια της οικονομικής ανέχειας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να πληρώσει τα 80 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ