ΕΛΛΑΔΑ

«Σφυροκοπά» τη χώρα η «Ωκεανίς»: Κλειστοί δρόμοι και απαγορευτικά απόπλου

«Σφυροκοπά» τη χώρα η «Ωκεανίς»: Κλειστοί δρόμοι και απαγορευτικά απόπλου
EUROKINISSI

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» σαρώνει τη χώρα προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας δεν είναι όσο δυσμενείς αναμενόνταν, ωστόσο η «Ωκεανίς» κατέφτασε στη Βόρεια Ελλάδα με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν «κολλημένο» στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Στα λευκά έχουν «ντυθεί», επίσης, οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Καλαμαριά.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στo voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως στην Άνω Πόλη, Άνω Τούμπα, 40 Εκκλησιές και Τριανδρία, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Σε επιφυλακή ο νομός Θεσσαλονίκης

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες οι υπηρεσίες των δήμων σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται από τα ξημερώματα και των χαμηλών θερμοκρασιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διεξάγεται κανονικά, ωστόσο μικροπροβλήματα παρατηρούνται σε στενά των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου.

Οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι και αλατόνερο σε δρόμους και πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών να γίνεται χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στην περιοχή της Θέρμης δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλατιέρες συνέδραμαν για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στα ορεινά χωριά, Περιστερά, Λιβάδι, Άγιο Αντώνη και Μονοπήγαδο.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο δήμο Λαγκαδά, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά Πετροκέρασα, Σοχό, Λαχανά και Όσσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Καραγιάννη, οι υπηρεσίες θα παραμείνουν σε επιφυλακή και κατά τη διάρκεια της νύχτας για ενδεχόμενο παγετού.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και υπάρχουν προβλήματα μόνο σε παράδρομους, ενώ άνοιξε ο δρόμος Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου που είχε κλείσει νωρίς το πρωί λόγω της χιονόπτωσης.

Προβλήματα από τα χιόνια παρουσιάστηκαν στα Μετέωρα και την Εφεδρούπολη του δήμου Παύλου Μελά, όπως επίσης και σε στενά του Ρετζικίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αλέκο Σιμητόπουλο, τις επόμενες ώρες με την υποχώρηση του φαινομένου θα καθαριστούν όλοι οι δρόμοι και τα σχολεία.

Ελεγχόμενη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, τονίζοντας πως όλοι οι άξονες είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι. Ωστόσο, χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί η περιοχή του Αγγελοχωρίου, εκεί όπου έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Σε επιφυλακή παραμένει και ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, οι δημότες του οποίου μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από κεντρικά σημεία, ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα χρησιμοποιεί στη μάχη του χιονιά ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Επί ποδός -χωρίς όμως να παρατηρούνται προβλήματα- παραμένουν οι δήμοι Χαλκηδόνας, Βόλβηςκαι Δέλτα με τα συνεργεία των δήμων να έχουν ρίξει αλάτι στους κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον δήμο Καλαμαριάς, όπως είπε ο δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Καθυστερήσεις στις αφίξεις και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής, καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωση των αεροσκαφών λόγω των δυνατών ανέμων και της χαμηλής νέφωσης. Συγκεκριμένα, δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου. Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη - Αθήνα.Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο κάτι που είναι σύνηθες, επειδή εκτελούνται με μικρότερα αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα, ενώ καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, με τις αναχωρήσεις να διεξάγονται κανονικά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε σχετικά αργά. Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω. Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης ‘’414΄΄ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από 14:30 ώρα).

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Επ.Ο. Αγ. Βασιλείου- Χορτιάτη.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

  • Επ. Ο. δίκτυο (ορεινού όγκου) από Λεπτοκαρύα μέχρι Μέγα Δέρειο είναι κλειστό λόγω ισχυρών ανέμων, χιονόπτωσης και ολισθηρότητας οδοστρώματος.

Επαρχιακό Δίκτυο της Νήσου Σαμοθράκης και συγκεκριμένα:

  • Επ.Ο. Καμαριώτισσας – Χώρας,
  • Επ.Ο. Καμαριώτισσας – Αλωνιών,
  • Επ.Ο. Καμαριώτισσας – Παλαιάπολης.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

  • Απαγόρευση κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας οδού, από τον δυτικό Α/Κ Κομοτηνής μέχρι και τον Α/Κ Ιάσμου – Ροδόπης και αντιστρόφως, από 23- 02-2019 και ώρα 12:00.Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Ξάνθη θα διεξάγεται μόνο μέσω της Ε.Ο. Κομοτηνής – Ιάσμου - Ξάνθης, και μέσω Π.Ε.Ο. Κομοτηνής – Πόρτο Λαγός - Ξανθής.
  • Στις ισόπεδες Ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, Μεσοχωρίου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Μωσαϊκού.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

  • Από 23-02-2019 και ώρα 13:24 απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό από 524,7ο Βαφεϊκων έως 545,6ο χλμ Ιάσμου σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

  • Επ. Ο. Βώλακα - Χ/Κ Φαλακρού, διακοπή κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυκνής χιονόπτωσης στα κάτωθι σημεία :

  • Επ. Ο. Άρνισσας έως το Χ/Κ Βόρας-Καϊμακτσαλάν, από το 17ο χλμ.
  • Τ.Κ. Κερασιάς έως το Χ/Κ Βόρας-Καϊμακτσαλάν, από το 7ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • Απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από ώρα 12:30 της 23-02-2019 για τα κάτωθι σημεία:
  • Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού από 65ο χλμ. έως 98ο χλμ.(Παλαιοχώρι-Στρατώνι).
  • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από 60ο χλμ. έως 94ο χλμ.(Παλαιόκαστρο- Ταξιάρχη-Αρναία).
  • Επ. Ο. Αγ. Προδρόμου-Σανών.
  • Επ. Ο. από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο.
  • Επ. Ο. Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.
  • Επ. Ο. Αρναίας-Στανού.
  • Επ. Ο. Παλαιοχωρίου-Αγ.Νικολάου από 1ο χλμ. έως 15ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 24ο έως 28ο χλμ. για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος, εξυπηρετούνται μόνο οχήματα της 3ης Μ.Σ.Ε.Π.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες Πηλίου», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) - Κισσό Μαγνησίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά & λοιπά οχήματα > 3,5 τόνων.

  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η έως 47η Χ/Θ (Διασταύρωση Καστέλλας – Παγώντα) και από την 70η έως 87η Χ/Θ (Αγ. Άννα – Παπάδες).

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά & λοιπά οχήματα > 3,5 τόνων

  • Επ.Ο. Αγίας Άννας – Κερασιάς, Ροβιών – Δρυμώνα, Βουτά – Κοκκινομηλιάς – Κερασιάς, Βουτά – Μηλιών & Βουτά – Λίμνης.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ από 3Ο έως 15Ο χλμ
  • Επ.Ο. Καρπενησίου - Φουρνά από 12Ο έως 22Ο χλμ (Βράχος).

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  • Επ. Ο. Σπερχειάδας-Δ.Δ. Περιβολίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και κατολίσθησης (από ώρα 14:30 της 18-02-2019), η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λάρισας από 31χ/θ έως και 41 χ/θ απαγόρευση κυκλοφορίας στα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 t.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

  • Ε.Ο. Θερμοπυλών-Άμφισσας στο 50,5ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς Άμφισσα και εκ περιτροπής διεξαγωγή της από το ρεύμα προς Θερμοπύλες.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

  • Τ.Κ. Περιστέρας – Χ.Κ.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

  • Οικισμός Μύλοι Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεσταίνων.
  • Επ.Ο. Κρεσταίνων-Ανδρίτσαινας, στο 40ο χλμ (οικισμός μύλοι Ανδριτσαίνας) λόγω κατολισθήσεων.
  • Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την γέφυρα του οικισμού Γραμματικού Δ.Δ. Λαντζοϊου.
  • Επ.Ο. Χελιδονίου – Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Παραποτάμια Οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια.
  • Επ. Ο. Αλφειούσας προς Μακρίσσια, θέση «Λίμνες», λόγω πτώσης βράχων & χωμάτινων όγκων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από την Τ.Κ. Λαγκαδίων έως την Τ.Κ. Λευκοχωρίου , λόγω κατολισθήσεων και καθίζησης,
  • Ε.Ο. Ανώνυμη δημοτική οδός στη θέση «Σπάρτα» ή «Κάναλος» της Τ.Κ. Πετρίνας του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας , λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Λεωνίδιου – Κοσμά από την 29ο έως 31ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Τ.Κ. Μακρυσίου του Δήμου Μεγαλόπολης και επί της κεντρικής οδού λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Μεγαλόπολης – Φαλαισίας, στο 17ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Μεγαλόπολης – Ίσαρη, στο 21ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Ανώνυμες Δημοτικές οδούς στην Τ.Κ. Ραψομματίου του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και ρηγμάτων τοίχων,
  • Επ. Ο. Τρίπολης – Καστρίου - Αγίου Πέτρου- Άστρους, από την 28ο έως την 37ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Βούρβουρων – Αγ. Πέτρου από την Τ.Κ. Βούρβουρων Αρκαδίας έως την Τ.Κ. Αγ. Πέτρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ.Ο. Χαράδρου-Πλατάνου, στο 3ο χλμ, λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου φερτών υλικών και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Καστάνιτσας – Πλατάνου,
  • Επ.Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας – Βυτίνας (Επαρχιακό –Δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου),
  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας , από 50ο χλμ , η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και επισφαλώς και μόνο από το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Τρίπολη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο – 24,1ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • Ε.Ο. Μεσινού – Αρχ. Φενεού, από το 1ο χλμ, λόγω καθίζησης γέφυρας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

  • Επ. Ο. Χανίων – Καράνου.
  • Επ. Ο. Φουρνέ-Μεσκλών, Γέφυρα Αλικιανού.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης και παγετού συνίσταται στα εξής σημεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

  • Από οικισμό Δρανιάς προς Οργάνη – Σμιγάδα – Μυρτίσκη - Άνω Βυρσίνη
  • Επ.Ο. Νέας Σάντας προς Κέχρο από 15ο χλμ και υπόλοιπο ορεινό όγκο.
  • Επ. Ο. Ραγάδα – Εσοχής.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

  • Ε. Ο. Ξάνθης έως τα Ε/Β σύνορα (Μ.Σ. Αγίου Κων/νου ) από το 35 ο χλμ έως Μ.Σ Αγ. Κων/νου).
  • Δημοτική οδό Άνω Καρυοφύτου – Λειβαδίτη - Δασικού Χωριού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

  • Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 14Ο έως 26Ο χλμ (Χ/Κ Σελίου).
  • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81Ο έως 97Ο χλμ (όρια Δ.Α. Ημαθίας).
  • Επ. Ο. Βέροιας – Δάσκιου, από 21Ο μέχρι 39Ο (Δάσκιο).
  • Δημοτική Ο. Νάουσας - 3-5 Πηγαδιών από 8Ο έως 17ο (Χ/Κ).
  • Δημοτική Ο. Νάουσας - Σελίου από 8Ο έως 17Ο ((Χ/Κ).

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

  • Ε. Ο. Γουμένισσας-Μ. Λιβαδίων, από το 18ο χλμ.

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

  • Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας, από 24ο έως 44ο χλμ.
  • Επ.Ο. Κατερίνης –Ελατοχωρίου, από 26ο έως 37ο χλμ.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

  • Επ. Ο. Σερρών-Χ/Κ Λαιλιά, από το 20ο έως το 26,8ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού από 65ο χλμ. έως 98ο χλμ.(Παλαιοχώρι-Στρατώνι).
  • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από 60ο χλμ. έως 94ο χλμ.(Παλαιόκαστρο- Ταξιάρχη-Αρναία).
  • Επ. Ο. Αγ. Προδρόμου-Σανών.
  • Επ. Ο. από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο.
  • Επ. Ο. Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.
  • Επ. Ο. Αρναίας-Στανού.
  • Επ. Ο. Παλαιοχωρίου-Αγ.Νικολάου από 1ο χλμ. έως 15ο χλμ.
  • Δασική Οδ. Ταξιάρχη-Παλαιόχωρας.
  • Επ. Οδ. Ρεντίνας-Ουρανούπολης από 25ο χλμ. έως 37ο χλμ.
  • Οδικό δίκτυο Αγίου Όρους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 12ο χλμ έως το 25ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αετού – Νυμφαίου από το 1ο χλμ έως το 9ο χλμ.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 24,5ο χλμ. (ύψος Χ/Κ Βιτσίου).
  • Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο έως το 46ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

  • Επ. Ο. Γόννων – Καλλιπεύκης από 4ο έως 22ο χλμ.
  • Επ. Ο. Συκουρίου - Σπηλιάς από 5ο χλμ.
  • Επ. Ο. Σ.Σ. Ραψάνης - Ραψάνη από 6ο χλμ.
  • Επ. Ο. Πυργετού - Κρανιάς από 1ο χλμ.
  • Επ. Ο. Κόκκνου Νερού – Καρύτσας.
  • Επ. Ο. Ομολίου – Κόκκινου Νερού.
  • Επ. Ο. Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.
  • Επ. Ο. Δήμητρας – Ανατολής από 10ο έως 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καλαμακίου – Ελάφου από 3ο έως 7ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αγιάς – Μελιβοίας από 3ο έως 10ο χλμ.
  • Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου
  • Επ. Ο. Αγιοκάμπου – Σκλήθρου
  • Επ. Ο. Βελίκας – Μελιβοίας

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Eπ. O. Βόλου - Ζαγοράς (άνω κλάδος) από χ/θ 15ο έως 30ο
  • Επ.Ο. Χανίων – Δράκειας
  • Επ.Ο Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από διασταύρωση ΛΑΜΠΙΝΟΥ.
  • Επ.Ο Δέλτα Μηλέων - Χορευτρα
  • Επ.Ο. Άνω Γατζεας-Αγίου Γεωργίου
  • Επ.Ο Μηλέων-Αγίου Βλασίου
  • Επ.Ο Βρόχια-Αγίου Λαυρεντίου
  • Επ.Ο Αργαλαστής-Προμυρίου
  • Νεοχώρι
  • Λαύκο
  • Ε.Ο. Καναλίων - Κεραμιδίου - Βενετού

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων, από 4ο χλμ έως 75ο χλμ, Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης (Γέφυρα Αλεξίου).
  • Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης, από 22ο χλμ με τη διασταύρωση της με Επ. Ο. Πύλης- Μεσοχώρας έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα).
  • Ε.Ο. Τρικάλων- Ιωαννίνων, από το 31ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως όρια Π.Ε. Τρικάλων με Π.Ε. Ιωαννίνων (Α/Κ Μαλακασίου)
  • Ε.Ο. Μουργκανίου – Γρεβενών από το 1ο χλμ (Κόμβος Μουργκανίου) έως 30Ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 35ο έως 68ο χλμ.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  • Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 44ο έως 52ο χλμ (Δ/ση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας- θέση«ΤΥΜΠΑΝΟΣ»).
  • Επ.Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 11ο έως 29ο χλμ (Στροφές Πευκόφυτου έως Τ.Κ.Βλασίου).
  • Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο έως 13ο χλμ.(Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς).
  • Επ.Ο. Καρδίτσας-Λ.Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου) από 14ο χλμ.
  • Επ.Ο. Καρδίτσας – Λ. Πλαστήρα (μέσω Καστανιάς), από 16ο χλμ.
  • Επ.Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Επ.Ο. Καλλιθέας –Προυσού, από 12ο (Λαμπίρι) έως το 18ο χλμ (Θέση Αραποκέφαλα).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

  • Τ.Κ. Παλαιοπύργου και Τ.Κ. Λιμνίτσας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  • Επ. Ο. Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδος, από 9η χ/θ προς Χ/Κ Παρνασσού και προς Επτάλοφο.

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η έως 47η Χ/Θ (Διασταύρωση Καστέλλας – Παγώντα).
  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Ιστιαίας από την 70η έως 88η Χ/Θ (Αγ. Άννα – Παπάδες).
  • Επ.Ο. Αγίας Άννας – Κερασιάς,
  • Επ.Ο. Ροβιών – Δρυμώνα,
  • Επ.Ο. Βουτά – Κοκκινομηλιάς – Κερασιάς,
  • Επ.Ο. Βουτά – Μηλιών.
  • Επ.Ο. Βουτά – Λίμνης.
  • Επ. Ο. Στενής – Στροπόνων
  • Επ. Ο. Αγίου Αθανασίου - Γλυφάδας και
  • Επ. Ο. Αγίας Σοφίας – Λιμνιώνα του Νομού Ευβοίας.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας, από 5Ο έως 8Ο χλμ (Σήραγγα Τυμφρηστού)
  • Ε.Ο. Καρπενησίου-Αγρινίου από 8Ο έως 12Ο χλμ (Μπαγασάκι)
  • Π.Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας από 8Ο έως 12Ο χλμ (Ράχη Τυμφρηστού)
  • Επ.Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας από 12Ο έως 40Ο χλμ.
  • Επ.Ο. Καρπενησίου –Προυσού – Αγρινίου από 35Ο έως 45Ο χλμ (Αραποκέφαλα)
  • Επ.Ο. Φουρνά - Καρδίτσας από 35ο χλμ έως 40ο χλμ θέση "Ζαχαράκη".
  • Επ.Ο. Καρπενησίου –Στενώματος από 3Ο έως 19Ο χλμ.

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  • Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου, από 40ο έως 64,7ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λάρισας από 31χ/θ έως και 41 χ/θ χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ Δωρίδας και Α.Σ. Γραβιάς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • Επ.Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας – Βυτίνας (Επαρχιακό – Δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου).
  • Επ.Ο. Βυτίνας – Αλωνίσταινας.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • Ε.Ο. Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης, από το 20ο χλμ και άνω.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  • Σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Λήμνου, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Επ.Ο. Μύρινας – Μούδρου (περιοχή Θέρμα) από το 4ο χλμ έως το 15ο χλμ.
  • Επ.Ο. Μύρινας – Μούδρου (διασταύρωση Λιβαδοχωρίου)
  • Επ.Ο. Μύρινας – Θάνους (σημείο Σταυρί) έως τον οικισμό Θάνους.
  • Επ.Ο Μεγάλης Λίμνης- Αμπελικού.
  • Επ.Ο Αγιάσου Πλωμαρίου από το ύψος που βρίσκεται το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περ. Βορ. Αιγαίου «Θεομήτωρ».
  • Ε.Ο Καλλονής - Άντισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Εντός οικισμού Αγιάσου, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Επ.Ο. από Βασιλικά έως Αγιάσο.
  • Επ.Ο Βατούσα έως Σίγρι.
  • Επ.Ο Βαφείο έως Λεπέτυμνο. –
  • Στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κλειού, Πελόπη, Κάπη και Συκαμιάς η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δείτε τον καιρό, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ