ΕΛΛΑΔΑ

Μετατροπή της κατηγορίας του Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας

Μετατροπή της κατηγορίας του Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του δεύτερου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες συνέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας Βασίλειος Χανής τόνισε πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας: «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά, να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…». Ζήτησε, ωστόσο, η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο, μια πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό.

Για τον κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε την απαλλαγή του, θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σε αρκετά σημεία της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας Εφετών προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως διαπίστωσε «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση». Τόνισε δε, πως η κίνηση να πυροβολήσει μέσα σε κατοικημένη περιοχή ήταν «τρελή».

Όπως υπογράμμισε δεν «υπάρχει λογική εξήγηση για όσα εξελίχθηκαν» ενώ σημείωσε παράλληλα πως ο «Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής, που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό».

Μάλιστα, ο κ. Χανής είπε πως ο πυροβολισμός δεν ήταν ευθύς αλλά «γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο εισαγγελέας Εφετών τόνισε επίσης πως ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δεύτερου κατηγορούμενου απέχουν. «Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη, που επέμεινε ότι λυπάται και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος είπε πως αισθάνεται λύπη και συντριβή για όσα συνέβησαν.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ