ΕΛΛΑΔΑ

Για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης

Για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία. Επιπλέον το Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ.

«Την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής» πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην ποινή, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε φυλάκιση 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης του επεβλήθη χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Η πρώτη αντίδραση Γεωργιάδη

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ»

Μαξίμου: Η καταδίκη Γεωργιάδη για παιδεραστία έδειξε την αριστεία του Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της

Λίγο αργότερα, με αφορμή την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού λοιπόν τονίζει πως η ίδια η Νέα Δημοκρατία έδωσε πολιτική διάσταση σε ένα ειδεχθές έγκλημα, κάνει λόγο για υπεράσπιση των «φίλων» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πως η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη «έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

- Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

- Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

- Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης», τονίζει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας:

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ