Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Γεωργιάδη μετά την καταδίκη του για παιδεραστία
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε δικαστική πλάνη αποδίδει την καταδίκη του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γεωργιάδης.

Σε δήλωση του κάνει λόγο για κατασκευασμένη απόφαση «από γνωστούς κύκλους» ενώ δηλώνει βέβαιος πως θα αθωωθεί στο Εφετείο.

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ.» σημειώνει ο Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε επίσης