ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση μυστήριο: Kυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Πτήση μυστήριο: Kυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Μια περίεργη πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας αποκαλύπτει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ επικαλούμενο έγκυρες πληροφορίες και από τη χώρα του Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο αεροσκάφος επέβαινε κρατικός αξιωματούχος με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χόρχε Αρεάσα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό νησί της Καραϊβικής αλλά αντί αυτού βρέθηκε στην Πορτογαλία όπου και προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό αφού ο κυβερνήτης «απείλησε» ότι θα συντριβεί λόγω έλλειψης καυσίμων! Στη συνέχεια απογειώθηκε και έφτασε στη Γενεύη προτού καταλήξει το Σάββατο, υπό άκρα μυστικότητα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου παρέμεινε για τέσσερις ώρες αντί για μία που αρχικά ενημέρωσε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Πρόκειται για ένα Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, το οποίο χαρακτηρίζεται κυβερνητικό.

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας 8 τόνους χρυσού.

Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν και για την ταυτότητα των επιβατών της πτήσης μυστήριο από τη Βενεζουέλα, καθώς η Ε.Ε. έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο. Σε αυτούς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ανακοίνωση έβγαλε σχετικά η Νέα Δημοκρατία με την οποία ρωτά την κυβέρνηση «για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση διερωτώνται αν «πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος» ενώ για τον τηλεοπτικό σταθμό αναφέρουν πως «τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ