ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Στον εισαγγελέα κτηνοτρόφος που πυροβόλησε ξανά κατά μεταναστών

Μόρια: Στον εισαγγελέα κτηνοτρόφος που πυροβόλησε ξανά κατά μεταναστών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού βρίσκεται ο 56χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε την Κυριακή εναντίον δυο αιτούντων άσυλο, κοντά στον καταυλισμό μεταναστών της Μόριας.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνελήφθη λίγες μόλις μέρες πριν δικασθεί για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε πυροβολήσει ξανά κατά αιτούντων άσυλο.

Ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον δυο Αφγανών αιτούντων άσυλο, υποστηρίζει πως τα θύματα μπήκαν στο κτήμα του για να του κλέψουν ζώα.

Το απόγευμα της Κυριακής, αλβανικής καταγωγής εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου κοντά στον καταυλισμό της Μόριας, τηλεφώνησε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας ότι δυο αλλοδαποί βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Στο μεταξύ, στο κτήμα μετέβη και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όπως υποστηρίζει, πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Οι δυο αιτούντες άσυλο όμως που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής, καταγγέλλουν ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα όπως υποστηρίζει, αλλά εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει.

Αυτό αποτέλεσε και την αιτία της απαγγελίας της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Επίσης συνελήφθη και ο Αλβανός εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου, ο οποίος και θα απελαθεί, αφού όπως αποδείχθηκε βρισκόταν και εργαζόταν παράνομα στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο 56χρονος συνελήφθη λίγες μόλις μέρες πριν δικασθεί για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (η δίκη έχει προσδιορισθεί για τις 12 Μαρτίου) κατηγορούμενος γιατί τον Φεβρουάριο του 2018, αρχικά επιτέθηκε με ξύλο και στη συνέχεια πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του αιτούντες άσυλο που, όπως είχε υποστηρίξει, και τότε είχαν πάει για να του κλέψουν ζώα.

Αναφορικά με το περσινό γεγονός, ότι η Αστυνομία είχε ανακοινώσει πως βρέθηκαν στην κατοχή του 56χρονου καθώς και στο αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ