Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη
Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».
Η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οκτώ προτάσεις των Μάνατζερς Υγείας για το ΕΣΥ της μετά κρίσης
Eurostat: Η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις στον δείκτη γονιμότητας στην ΕΕ
«Πράσινο φως» για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών στον Ελαιώνα
Αυστρία: «Η ΕΕ να φέρει κυρώσεις για να αποτρέψει τον Τραμπ από την προσάρτηση της Γροιλανδίας»
22:03
Φον ντερ Λάιεν: «Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου», λέει η πρόεδρος της Κομισιόν
21:53
Μινεάπολη: Αξιωματικός της ICE πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα - Προσπάθησε να πατήσει αστυνομικούς
21:44
Missing Alert: Εξαφανίστηκε 14χρονος στον Άλιμο
21:34