ΕΛΛΑΔΑ

Επελαύνει η κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους

Επελαύνει η κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους
EUROKINISSI

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη χώρα η κακοκαιρία εξπρές που πλήττει τη χώρα.

Χιόνι στη Λαμία

Πυκνή χιονόπτωση πέφτει στη Λαμία, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 0 βαθμούς. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο κέντρο της πόλης έπεσε χιονόνερο.

Τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν στα ημιορεινά και τα ορεινά και επεκτάθηκαν.

Την ίδια ώρα, άσχημες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Δομοκό, με την θερμοκρασία να έχει πέσε κάτω από το μηδέν.

Προβλήματα στον Βόλο

Πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (12/03/2019) από την κακοκαιρία στα Λεχώνια και την Αγριά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής μέχρι και τα Καλά Νερά.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, στα Κάτω Λεχώνια έπεσε ένα μεγάλο δέντρο και στο σημείο μετέβη η Πυροσβεστική, ενώ κλήθηκε και όχημα για να μεταφέρει τον κορμό.

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον αέρα, ενώ γίνονται και κοπές δέντρων που έπεσαν. Στον περιφερειακό δρόμο ξηλώθηκε πινακίδα λόγω των ανέμων.

Σε συμβάν αποκόλλησης λαμαρινών αλλά και σε πτώσεις δέντρων βοήθησαν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο, αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, το περιστατικό με τις λαμαρίνες που αποκολλήθηκαν σημειώθηκε στην οδό Ορφανοτροφείου με Κοντουριώτου περίπου στις 20:00 το βράδυ.

Πρόκειται για τρία μεγάλα κομμάτια λαμαρινών διαστάσεων περίπου 4×4 μέτρων που βρίσκονταν σε αποθήκη και «ξηλώθηκαν» από τον αέρα μαζί με τον σκελετό που τις κρατούσε.

Χιονοθύελλα στην Ε.Ο. Τρικάλων-Γρεβενών

Μεγάλης έντασης χιονοθύελλα σημειώθηκε στην ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος και της περιορισμένης ορατότητας.

Χιονίζει επίσης σε όλα τα ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας.

xionothiella

Πηγή: trikalavoice.gr

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Παράλληαλ, την εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές, καθώς επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους.

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από την Τρίτη το απόγευμα και συγκεκριμένα σήμερα (12-3-2019) και ώρα 17.20, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους - Ξάνθης.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κλειστά σχολεία

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ.

Ακόμη, στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ