ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Ανήλικοι λήστευαν περαστικούς και κούριερ φαγητού

Χαλάνδρι: Ανήλικοι λήστευαν περαστικούς και κούριερ φαγητού
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από μικροί στα... βάσανα πέντε ανήλικοι Ρομά οι οποίοι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση στο Χαλάνδρι και λήστευαν διανομείς φαγητού αλλά και περαστικούς, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους αλλοδαπούς!

Η αστυνομία εξιχνίασε δεκατέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε πεζούς και διανομείς που διαπράχθησαν από τα πέντε μέλη της οργάνωσης ενώ συνελήφθησαν δύο γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν εντός του καταυλισμού που υπάρχει στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι πέντε ανήλικοι μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, τον τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου, κοντά στον καταυλισμό.

Νυχτερινές ώρες κυρίως, ενέδρευαν ομαδικά σε επιλεγμένα σημεία και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, ως επί το πλείστον αλλοδαπούς, τους επιτίθονταν και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό.

Επιπλέον οι δράστες έκαναν σε τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, ορίζοντας ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού. Στη συνέχεια και με την εμφάνιση του διανομέα, τον ακινητοποιούσαν και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ