ΕΛΛΑΔΑ

«Καζάνι που βράζει» η Κόρινθος – Ένταση μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ

«Καζάνι που βράζει» η Κόρινθος – Ένταση μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ
EUROKINISSI

Μικροένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου, όπου πρόκειται να απολογηθεί ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά, ο οποίος μαζί με άλλους δύο επιχείρησαν να κλέψουν κότες από το σπίτι του στο Σολωμό Κορινθίας.

Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο, ωστόσο παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις, όμως σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η αστυνομία έχει λάβει από νωρίς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο είναι ορατός.

Ο 35χρονος καταδίωξε τους επίδοξους ληστές και πυροβόλησε έναν από αυτούς πισώπλατα. Στη συνέχεια πήρε το πτώμα και το πέταξε σε λατομείο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των Ρομά καιπροβληματίζει ιδιαίτερα την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από συγκεντρωμένους Ρομά, που περίμεναν τον 35χρονο για να τον λιντσάρουν.

Η αστυνομία, που απέτυχε την Τρίτη να κρατήσει μακριά τους αγανακτισμένους Ρομά, έχει εκπονήσει σχέδιο για να μην επαναληφθούν τα ίδια επεισόδια και σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ