ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ ληστειών σε κυβερνητικά στελέχη - Κόκκαλης, Φάμελλος και Δουζίνας ανάμεσα στα θύματα

Μπαράζ ληστειών σε κυβερνητικά στελέχη - Κόκκαλης, Φάμελλος και Δουζίνας ανάμεσα στα θύματα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πολυάριθμα είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα περιστατικά ληστρικών επιδρομών με στόχο ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνεργάτες τους, σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν επιθέσεις στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτά οι οδηγοί τους, ενώ οι δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν και οπλισμό αστυνομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», το πρώτο ενδεικτικό συμβάν σημειώθηκε προ μερικών ημερών στην οδό Στουρνάρη, όταν ένας Μαροκινός, ηλικίας 35 ετών, προσπάθησε να διαρρήξει το υπηρεσιακό όχημα του υφυπουργού Αγροτικής Αναπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, ενώ ήταν σταθμευμένο ακριβώς έξω από το υπουργείο.

Ακολούθησε καταδίωξη του δράστη από τον οδηγό του οχήματος αλλά κι από τον αστυνομικό φρουρό του υπουργείου. Σε πρώτη φάση, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους δύο αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης, αλλά κατάφερε να διαφύγει αρπάζοντας και το όπλο τού ενός. Όμως οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα.

Λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκε παρόμοιο συμβάν, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με στόχο τον οδηγό άλλου υφυπουργού Ανάπτυξης. Αυτή τη φορά δύο νεαροί, ρουμανικής καταγωγής, επιχείρησαν -μεσημβρινή ώρα- να ληστέψουν τον οδηγό της υφυπουργού, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, όσο εκείνη ήταν μέσα στο υπηρεσιακό όχημα.

Ο ένας εκ των δραστών άρχισε να συνομιλεί με τον οδηγό του κρατικού αυτοκινήτου, ενώ ο συνεργός του αφαίρεσε από το κάθισμα του συνοδηγού ένα βαλιτσάκι με έγγραφα και κατόρθωσε να διαφύγει.

Άγνωστο παραμένει το κατά πόσο στόχος των δραστών ήταν χρηματικά ποσά ή ηλεκτρονικές συσκευές που πίστευαν ότι μπορούσε να είχε το βαλιτσάκι, ή επεδίωκαν την αρπαγή υπηρεσιακών εγγράφων.

Το δημοσίευμα του Βήματος υπενθυμίζει ότι τον Ιανουάριο, υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των κλαπέντων εγγράφων από το αυτοκίνητο στενού συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. Η διάρρηξη στο ΙΧ του συνεργάτη του υπουργού έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του οχήματος μαζί τον κ. Φάμελλο βρίσκονταν σε γειτονικό σημείο.

Προ μερικών εβδομάδων υπήρξε επιδρομή στα γραφεία του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» στην οδό Κεραμεικού, που θεωρείται ένα από τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόεδρός του είναι ο βουλευτής Κώστας Δουζίνας. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που είχε ποσό της τάξης τουλάχιστον 10.000-20.000 ευρώ, σφραγίδες και άλλα έγγραφα.

Θύματα κλοπών φέρεται να έπεσαν επίσης προ μερικών εβδομάδων κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού ο βουλευτής Ηρακλείου και πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Άγνωστοι έσπασαν το παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους και άρπαξαν προσωπικά και ταξιδιωτικά έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταυτότητες κ.λπ. Ορισμένα από τα έγγραφα που έχουν κλαπεί θεωρούνται απόρρητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ