ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Πρωτομαγιά: Ανατροπή του σκηνικού από το μεσημέρι

Ο καιρός την Πρωτομαγιά: Ανατροπή του σκηνικού από το μεσημέρι
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Άστατος αναμένεται ο καιρός για σήμερα Πρωτομαγιά σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι τοπικές βροχές που θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια αναμένεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Στα δυτικά και τα βόρεια από το μεσημέρι και μετά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την Αττική να φτάνει τους 23 βαθμούς, στην Θεσσαλονίκη τους 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στους 25 βαθμούς θα σκαρφαλώσει το θερμόμετρο σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική, καλός θα είναι ο καιρός μέχρι το μεσημέρι ενώ οι αραιές νεφώσεις γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα αργά το απόγευμα.

Και στη Μακεδονία, οι αραιές νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.

Για αύριο Πέμπτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ