ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λουκμάν: «Έσπασαν» τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες - Ένταση στη δίκη

Δολοφονία Λουκμάν: «Έσπασαν» τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες - Ένταση στη δίκη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Έσπασαν» τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες στη υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν «φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες». Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και απομάκρυνε τα συγκεκριμένα άτομα.

Νωρίτερα, την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αποδεχόμενο την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος σκότωσαν με άμεσο δόλο τον άτυχο νέο και σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου «η επιλογή του θύματος έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του».

Έτσι, το δικαστήριο, κατέληξε στην ενοχή των δύο κατηγορούμενων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο και της οπλοφορίας - οπλοχρησίας. Ως προς την πράξη (πλημμέλημα) της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, το ΜΟΕ έκρινε το απαράδεκτο της έφεσης, καθώς έχει παύσει η ποινική δίωξη.

Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων μετά την απόφαση επί της ενοχής, προχώρησε στο αίτημα να διακοπεί η διαδικασία για άλλη δικάσιμο για την επιμέτρηση των ποινών. Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα, και γι’ αυτό ζήτησαν η ελληνική Δικαιοσύνη να τους μεταχειριστεί ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ