ΕΛΛΑΔΑ

Ο Λέκκας στο CNN Greece για τους δύο σεισμούς κοντά στην Αμαλιάδα

Ο Λέκκας στο CNN Greece για τους δύο σεισμούς κοντά στην Αμαλιάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών, το απόγευμα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αμαλιάδα.

«Έχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίοι έχουν αυξανόμενο μέγεθος» λέει στο CNN Greece, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς», συμπληρώνει.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:31 και είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη και ισχυρότερη στις 19:57 με δυναμική 4,7 Ρίχτερ και έγιναν αισθητή τόσο σε Αμαλιάδα και Πύργο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί πάντως ζημιές από τη σεισμική δόνηση μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 20:00 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Όπως επεσήμανε ωστόσο ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από την πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής άρχισαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί έναν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από το σεισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ