ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες

Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες
(EUROKINISSI/ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ)

Σε λειτουργία τίθενται και πάλι οι κάμερες ασφαλείας που επιβλέπουν την κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες, με τον ΟΑΣΑ να προχωρά σε αυτή την ενέργεια σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ και να μπει ένα «τέλος» στο μπάχαλο που δημιουργείται στους δρόμους όταν οδηγοί μπαίνουν στην εν λόγω λωρίδα για να αποφύγουν την κίνηση.

Ο ΟΑΣΑ σύναψε σύμβαση με εταιρεία που θα αναλάβει τον έλεγχο και τη συντήρηση των συστημάτων, οι οποίες θα καταγράφουν τις παραβάσεις οδηγών.

Στη συνέχεια, οι παραβάσεις θα προωθούνται στον ΟΑΣΑ με φωτογραφίες αυτοψίας από κάθε σημείο, προκειμένου να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00 ενώ οι λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ ενώ εάν κάποιος σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα, τότε, εκτός από το πρόστιμο, του αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα απομακρύνεται με γερανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ