ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καπνογόνα και μπογιές στη Βουλή

Επίθεση με καπνογόνα και μπογιές στη Βουλή
Φωτογραφία Αρχείου

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στη Βουλή, όταν ομάδα 25-30 ατόμων πέταξε καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στο κτήριο. 

Ρεπορτάζ: Όλγα Παναγιωτίδου, Mίνα Καραμήτρου

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10 της Τρίτης. Η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε στην οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι δράστες ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Από εκεί, πολύ γρήγορα πέταξαν δύο καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους τοίχους του κτηρίου και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Ένας εξ αυτών συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Ανέλαβε την ευθύνη ο Ρουβίκωνας

Με ανακοίνωσή του σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Καταδίκη από Βούτση

Για «απαράδεκτη» και «αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές όταν στρέφονται κατά της Βουλής», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, καμιά 30αριά άτομα, με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος στράφηκαν κατά του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξαν τρικάκια ή συνθήματα, διότι -όπως ανέφερε- τα άτομα αυτά απομακρύνθηκαν ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα.

«Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ