Η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα από μέλη του Ρουβίκωνα στο κτήριο της Βουλής μπορεί να «αιφνιδίασε» τους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στο σημείο το μεσημέρι της Τρίτης, όμως αξιωματικοί ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προειδοποιήσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα πολλές φορές.

Το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το Open, υπογράφει ο διευθυντής ασφαλείας της Βουλής και έχει ημερομηνία 13 Μαΐου.

Ο ίδιος ζητάει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της Βουλής και περιγράφει σχεδόν φωτογραφικά την επίθεση που τελικά συνέβη.

Το έγγραφο είχε ως παραλήπτες τον πρόεδρο και τον ειδικό γραμματέα της Βουλής καθώς και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ποινική δίωξη του συλληφθέντα σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτήριο της Βουλής. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Ο 36χρονος συλληφθείς οδηγείται στον ανακριτή. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη εις βάρος μέλους της συγκεκριμένης ομάδας.

Η καταδρομική επίθεση στο κτήριο της Βουλής σημειώθηκε την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10. Η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε στην οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι δράστες ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς. 

Διαβάστε επίσης